Nun hi zir zui lova a taka hman a ni ** LeGouve 2. Hei hi thil pangai a ngaih a ni. 1) Hriat belh leh hmuh chhuah thar an chak: An naupan zawk laia an thil zir leh hriatte kha a tak tak a nih leh nih loh finfiah an tum \an a. He blog hi khawvel hmun hrang hranga Mizo awm ten Singapore-a Mizo cheng mek te min hriat pawh theihnan leh Singapore-a Mizo lo zin tum, zir tur leh hnathawka awm tum ten an tangkaipui theih nana siam a ni e [email: [email protected] 28 Kei erawh chuan ka hrilh a che u, tu pawh, ngaih châka hmeichhe melhtu chu, a thinlungah a uire tawh reng a ni. Mizo hnamah hmel hi kan ngai pawimawh em em a, hmelthat theih dan series I lo en ang. Singapore-ah hian Mizo engmawzah kan awm ve ta a. Hmeichhiate Leh a Vawrtawp(Dep Dep) Mipate Hriat Ngei Ngei Tur Tur Hmanga A Nu Hraitu Hmeichhe Nunrawg 39:41. ngaihzong vangin i rilru a na em,I mangang em,ngaithla la malsawmin lo awm ang che. Beram 3,000 leh kel 1,000 a nei a. Thi neih zawh ni 5 thleng hi chu Safe tura ngaih a ni. T(information technology) lam mizo ten tam zawk leh mahni tawng a kan chhiar theih tur buatsaih a mithiam zawk te rawnlo leh mi mawlber te pawhin awlsam zawk a kan hriat zung zung theih hi aduh ber ani ti ila ka sawisual anih pawh in min lo ngaidam sela!!. A tawp ber ah Adama chu hrilh a ni leh ta a ni. Min duh em tih hriat dan - Hmeichhe tan - Duration: Mipate leh a Vawrtawp(Dep Dep) Mak si Tak Si Hriat Ngei Ngei Tur. ‘Ka peih hrih lo…bak ah tunlai chu…. Zirna leh mawng sawi inzirtir chu a inpersanah mi thenkhat chuan an ngai maithei. Min hnuchhawn nia ka hriat lai hian ka lungngai thin I hmui ka thlahlel a, fawh vawng vawng che ka chak thin I tangnem bela kuah vawng vawng che leh Zankhaw tairek pawh sawi loa i kianga hun hman te Laikhum zaldun na’na kan zan hman dun zawng zawngte kha A ni, vawrtawp thlenga kan khurh dun laite kha Ka thlahlel a, ka ngai thin. Chakna kan neih te hi midangte nekna tur atan a ni lova, huaisenna kan neih te pawh midangte tiralti zawng a hmang tur kan ni love. Pu valtea hla thu chuan hmeichhe zun min hriat tir a, ngaihzawng neilo pawn ngaihzawng neih an chak phah em em si! Han chhui kir leh ta zel ila hmeichhia Pathianin a siam lai khan mipa angin a siam der si lo a; ani chu mipa nakruh atanga siam a ni chauh mai!. A neitupa muankima khawlhring hian a tum ber ni a lang chu I. An mawl ang angin an inzahtawna. Mimalin kan tihtr \heuh \ha taka kan tih hi a pawimawh m m a, hriselna nei tura kan nun dan tur leh enge kan ei leh in tur tih hriatthiamna fing tak neih pawh hi a pawimawh hle a ni. Khawchhunga hmeichhe awm khaw lo deuh an buaipui dan atang hi chuan kha hmeichhe tan khan 'khaw eng' hmuh ngam a ni tawh hauh lo bawk ang. Singapore-ah hian Mizo engmawzah kan awm ve ta a. Mizo literature (thuhlaril) hi engtik aṭang chiahin nge chhui ṭan tur hriatthiam a har ang reng a. _ _*ENGVANGA HNÂR THIN NGE KAN NIH?*_ _*1. Kum 1939 Pawlkut thla atanga an tan - Neutron pakhat atom pakhat sutdarhtir atanga neutron dang pahnih lo insiam a, chungte chu a let (4, 8, 16) zela insiam pung zel tura khalh kawi theih dan (Nuclear chain reaction) an tih mai, an zirna project hmingah pawh "The metallurgical work" an vuahin a vawrtawp a thlenna hmun, ni leh darkar a ni a. A hnathawhna room ah a let leh hnu chuan chu hmeichhe damlo chhan nan chuan theihtawp chhuah a tum ruh ta hle a ni. Mi nuai chuangin he hri hi an vei/kai tawh a. Khawngaihin heng file lo awmna distribution policy te hi chhiar ang che. Sarawh puanven : Sa rawh laklawh laia puanven phelh an hlau a ni ang chu, khup chung chuang lah a vengin, an puanven veh hnihna tawpah khan an bilh lut a ni, bilh chhuak pawh an awm. Hriat ngei2 tur. A hnu a i zawn awlsam na turin. Mizo hmeichhe thlalak: pin. Thla khat vêl liam tâ-ah khân hmeichhe pakhat hnên atangin sms ka dawng a. University of Bombay atangin Chemistry honours a graduate hnuah , engineering lam a zir chhunzawm a, Mahse mimal harsatna liantham tak tak a neih fo vangin engineering college chu a zo thei ta lova, a bansan ta nge nge ani. an inhmelhriat takah chuan Club angreng dina intihhlimna. – Montesquii. Thi neih zawh ni 5 thleng hi chu Safe tura ngaih a ni. Khawtlang tana mi hnawksak leh chimawm te laka ‘tlangsawi’ an kalpui dan pawh hi a tuartu tan thubuaia lak theih a ni lo, lalin a titute a tan ru tih an hriat vang a ni. Puitling Film Buatsaih Thintu Director Inpuanna. Naupang hralh leh lei Hremna : Kum 5 hrehawm taka tan bakah Rs 1,00,000 chawi (sec 81 of JJ Act - 2015) 13. Z iaktu - Papari Robert KC (L) (Nupui tha nih dan tur lam hlir kan sawi a, pasal ten nupui. A awmzia chu thi neih tan ni atanga thi neih leh inkar a ni mai. Assam: Hmeichhe pakhat test-ah a positive belh. Ti chuan, suangtuahnain thlarau khawvêl i lo thleng ang a, nunna thing. Kum 1968 ah BCM in. zirbing lo beih a University a paper lo present chi ngawt lah zuk ni suh. Top 10 FUNNIEST Auditions Britain's Got Talent 2016 (Try NOT TO LAUGH!) - Duration: 26:42. Blue film en thin mipate chuan an hmeichhe mutpuite chu nuam tia rum vak vak tur te, a vawrtawp thleng thuai tur ten an beisei fo bawk. Alto (A) hi contralto tiin kan hre bawk a. vawi khat chu mipa inkawp dang nena an titi naah hmeichhe inkawp chengdun dang an hriatloh vanga hrehawm an tih thin thu an sawi a. Tin, a lan dan chuan, heng thilsual tih tumtu te hi Foreigners (Nigerian) an ni niin a hriat theih bawk a ni. Tags: Mizo Chhu Luk Video Video Songs, Mizo Chhu Luk Video bollywood movie video, Mizo Chhu Luk Video video Download, mp4 Kishan tero Kalo rahgo re Himanshu DJ hindi movie songs download, Mizo Chhu Luk Video all video download, Mizo Chhu Luk Video Hd Video Songs, Mizo Chhu Luk Video full song download, Mizo Chhu Luk Video Movie Download, Mizo Chhu Luk Video HD video Download, Mp4 Songs. 1971 & 2017. Fa neih chu ka awt khawp mai. A hmasa lamah hmanraw changkang deuh hmanga zei em em dan kan in hlui tawh a, tun tumah chuan khami nei remchang lo tana zei ve theih dan, in zawhna tam ber chu chhan in a lo awm dawn ta! A va han rapthlak lehzel ve le! Kumin zet chu, zei hlawm em em ila a ni ringawt mai. Ava hmuh chuan tunge a nih tih a hrethei ta nghal bawk a. Chumi awmzia chu Kristianna leh Bible hi inbumna thil atanga lo zichhuak niin, thudik zawk, hei leh chen hupbeha awm chu 1099 laia a ruka pawl din, The. Rom ram awptute chu an nupuite hruai phal a ni lo. Mizo Nula Inbual. Indona chu a sosang zel a, tunah chuan a vawrtawp a thleng ta!. Mi tlem te, thu zep thei chin chauhvin an hria a. Mi pawngsuala hrem turin India sorkar hriatpui eng rorelna mahin thutlukna a siam ngaiin a rinawm loh a, mahse, India sipaite chuan rinhlelhna ringawt chu pawngsual nan an hmang \hin thung. Mi tumah hi he khawvelah hian nung ve tlak lo khawpa hlu lo an awm lo. Kum zabi AD 4-na a\anga Jerusa- lem Kohhranin an lo hman \an chu hmun dangah pawh hman chhunzawm zel a lo ni ta a. 1 Hmangaihna hi ûm zêl rawh u; thlarau lam thilpêkte chu dawn châk zêl bawk ula, thu hril theihna neih phei chu châk lehzual rawh u. mipa inkawp te chuan hmeichhe inkawp tuak dang an hriat ang ang te an hmelhriattir ta a. D khan an lo phuah tawh na in Rap Van Winkle thawnthu kum 1660 hnulam fea chhuak hi English ho chuan an thawnthu tawi lo chhuahna ah an ngai a ni. Movie Corner Magazine, August 2012 issue Cover Story : Khawnglung Run siamtu Mapuia Chawngthu kawmna Photogtaphy : Mala Tochhawng Sponsor: D-3 Business Enterprise. Sailo-a a bang. Sum leh paiah hausa eng ang mah se khawtlang leh sakhuaah chuan tlang endawng, mi hnuaihnung,…. Hmeichhe tan Mipa ten hmangaihna an lan chhuahtir dan💁 - Duration: 3:17. Zawlnei in an hrilh fiah kher ngailo a mi rethei in a ni tih hriat hliah hliah chhung ah chuan, Pi Zahleii chu khawsik nasa tak avangin khumah a mu mek a, a kiangah chuan a fanu kum 7 mi lek chu thu in a nu biang chu duat takin a chul hliau hliau a, Remi chu kum 7 lek ni mahse hmeichhe. Site ṭawng hman thlâkna. Sex hman hian mipa aiin Hmeichhia in a nawmna an pawh hnem zawk. Nute ni lo pian dan: Kum 96 kal ta, kum 1914 May ni 8 khan khawvela ram ropui ber Amerika chuan kum tin May thla chawlhkar hnihna Sandei zel hi “Nute Ni” atana hmang turin an puang a. Ka hmai phih dan:. kawhhmuhtu nia kan hriat thilte ringawt mai chu ngaih-tuah bera neih awl tak a ni. IT lam thiamna ka neih loh bakah, thupui zau lutuk ka sawi thiam loh avangin, IT peng pakhat, Social media chauh thur chhuakin, chutah pawh tunlaia kan buaipui, Facebook leh WhatsApp rilrua hre chungin he thu hi ka buatsaih a ni. Singapore-ah hian Mizo engmawzah kan awm ve ta a. Mizote hian kan chunga that chhuahtute hnena lawmthu han sawi leh fak phute han fakte hi harsa kan ti fo thin. Sakhua ka ngaihsak lutuk chuan mi min hriat dan nen a inkalh ang a, ka tan a tha lo vang tih ka hlau deuh a. Upa puanven : Khup chung chuangin an veng ber a ni. A hnathawhna room ah a let leh hnu chuan chu hmeichhe damlo chhan nan chuan theihtawp chhuah a tum ruh ta hle a ni. Chuvangin inlawm hi nula leh tlangval inkawmna hun mai piahlamah hian mize hriatna pawimawh tak a ni tel bawk a ni. Che chang lovin an hriat chak ber chu huphurh tak siin kum 28 mi Amama leh a bula ding Rulchawm zai thiam chuan an nghak. Mizo Idol hmeichhe hmasa ber i ni ta a…? Hmeichhia zinga Mizo Idol hmasa ber ka ni ta a, ka lawm rual rualin hei hian mawhphurhna tam tak a keng telah ka ngai. Man ei hi chu kohhran dan lama en chi a ni lova, Mizo Hnam Dan (customery law) lam a ni thung a ni. A kal kak deuh avanga virgin lo pawh a ni hek lo. Kawngkasula mak - Mipa in a nupui thlak nan hmeichhe dang a lakluh chuan – man zawng zawng a pek kim vek bakah, kum khat chhunga an thawhchhuah kha an insem vek ang. Hmeichhia Drug hmanga Inchiu thin 11 Hmeichhe zinga drug hmangho chhutna hi khawvel huapin a awm lova. Hmeichhe tel lova tlei ve thei tak nia ka \hiante ngeiin min lo sawi ve \hinna dinhmun chu ka humhim zo ta lo. I kut bal emaw eng hmang pawhin I hmai khawih suh. America leh khawvelah pawha hriat lar; Focus On Family : Dr. Tin, inlawm hian hmeichhe mizia leh an fel nge fel lote a hriat theih a, hmeichhe fel leh tha chuan a lawmte thawmhnaw mai bakah an chawnhmeh turte leh thil dangte a phurhsak thin a. MIZO HELPLINE SHOW 5,228 views. inlawm hian hmeichhe mizia leh an fel nge fel lote a hriat theih a, hmeichhe fel. Zirtàwpni April ni 7, AD 30-ah Kraws-a khen beh a ni a. Mahse Pathian an anna lai hi taksa (nephesh) hi chu a nilo phawt a ni tih hriat erawh a tha; Gen 3:19 ah “vaivut i ni a, vaivut ah i kir leh tur a ni” tiin mihring (Adama) chu a hrilh a. A vawikhat na! Posted by Hmelthatea David on 1:20:00 AM Ka hmaah chuan lehkhabu chhiar tur chu a inchhawp hnawk nuaih maia, kum tawp lam a nih tawh avangin lehkha chhiar nasat a ngai tawh hle, duh anga lehkha ka la chhiar loh avangin tha deuh taka zir ka tum tawh a, ka shawl bah lai chu tha deuh taka bah pah chuan phek 2,3 vel chu ka han chhiar. Bungraw fakna ah hmeichhia an âwl hlei thei ta meuh lo. - Gladstone. A mah a a din atangin Pathian in a kohhran chu a hruai zela tunah hian Ordained Minister 6 leh Lay Pastor full time 2 nen tunah hian a ding mek a ni. He thutiam tihlawhtling turin hma pawh an la ngei ang tih a rinawm. Tin, Vakiria pawh Mipa khim tur a ni hek lo. Mi ropui hriat hlawh lo kan sawi tur – Ashok Row Kavi hi june 1, 1947 khan Bombay ah a lo piang a. S-ah chuan tunhma lam in an la ti ngai lova, New York khawpui hi a ti hmasa ber an ni a, khawpui dang thuneitu te pawhin hetiang hian dan an siam ve thuai rin a ni bawk. A vai chuan rawn la th*n lut vek se ka duh a vang chuan ka dul ka lo kan ak ak a. E Parry chuan ziakin a lo dah tan a. Mi tlem te, thu zep thei chin chauhvin an hria a. In kan thlen hnu in, kan nunhlui ka ngaihtuah in, eng vangin nge thil hi ka lo ngaihtuah chian lo, keimah vang vekin ka duh em em țhin chu ka chan ta tho dawn a ni. - Duration: 14:35. Kan induh tawnin, kan pahnih inkar mai nilo in kan chhungte ve ve pawh an inpawh phah a, a nu leh pa te phei chuan min duh der ve thin hle a ni. Kelly chuan damlo hming leh a lo kalna khua a hriat chuan a mit a mek kawk a, hmanhmawh taka tho in damlo awmna pindan chu a pan ta nghal a. Hriat theih chinah 61 lai an tling tawh a. Mizo Idol hmeichhe hmasa ber i ni ta a…? Hmeichhia zinga Mizo Idol hmasa ber ka ni ta a, ka lawm rual rualin hei hian mawhphurhna tam tak a keng telah ka ngai. Ngaih dan thar \ha tak chher chhuah an tum a, thil an ngaihtuah veng veng fo. Ni 28 kher kar dan lo pawh, a aia hma deuh leh rei deuh zawk te, mumal lo taka nei te pawh an awm tho thin. Hmeichhe tam takte chu Hmeichhe fel tak leh nu fel tak, inchhungkhur enkawl tur ringawta zirtir anni a. Top 10 FUNNIEST Auditions Britain's Got Talent 2016 (Try NOT TO LAUGH!) - Duration: 26:42. Khawtlang tana mi hnawksak leh chimawm te laka 'tlangsawi' an kalpui dan pawh hi a tuartu tan thubuaia lak theih a ni lo, lalin a titute a tan ru tih an hriat vang a ni. Mahse hriselna enkawltute hnena a hun taka thlenpui hian tangkaina tam tak a nei satliah mai lo a, nunna a chhan thei hial a ni. Makti takin ka hawichuak a, ka hma ah chuan mipa lian tak alo ding run a Ka kaihthawh che beisei hauh suh aw Zakthei lo lutuk mai ti. Site ṭawng hman thlâkna. Hriselna chungchang in zirtirna a ni ber a, naupang kum 8-14 inkar te tan anih bik deuh rualin kum 10-14 inkar te pawh a huam, an niin an naute an lo inzirtir chawng leh tura beisei an ni a chhan pawh heng ho kum 10-14 inkar te hian an naute an awm nasat bik vang ani. Kan unau a kan hriat leh mithmuhah tawngkam vin chu sawiloh,thu inbat suala inhnialna an neih tak awm pawh sawi tur ka hrelo. Bible-in Zu chanchin a sawi dân leh a Sawina hmuna mite dinhmun (context) kha Zir a, Hriat chian phawt hnu-a mahni tâna hman (apply) chi a ni zawkin alang. Hmai - bawl leh bawl lo enkawl dan tawite I lo thlir ang. Krismas nghahhlelhawm Pawl sawm zirlai te class room mipa ho thutna tlar thumna kilber a banghnaih chet a thu mamawia chu chawhnu lam a second period a Mizo paper-II an zir mek lai chuan enge a ngaihtuahna awm tih a bul a thu a thian te chuan an hriatpui lo na in an zirtirtupa Pu Liana chuan a rawn hmu fuh hlauh thung a. Tui in tam. Ṭhian ṭha takte pawhin lusûnte mamawh an hre lo thei. Sarawh puanven : Sa rawh laklawh laia puanven phelh an hlau a ni ang chu, khup chung chuang lah a vengin, an puanven veh hnihna tawpah khan an bilh lut a ni, bilh chhuak pawh an awm. MIZO HELPLINE SHOW 3,012 views. Nun dan phung tha, nun dan mawi, entawn tlak, intehna tlaka nun hi a hlawkloin kan hria te pawh hi a ang. Hla phuahtu berin mite hnena a hlanchhawn dan a danglam zel si chuan a dik ber hriatthiam a har hle dawn a ni, helam chu duhtawk ila. Mi tam tak chu an lâwm tho; a chhan chu an awmna ramah hmeichhe kawp tùr an nei thei zêl! Pilata erawh chu chutiang chu a ni ve tlat lo. Ram tam zawkah hian huam zau taka ahlawma mipa leh hmeichhia inthliarhranna lantirtu mai a ni. Hla thupui hriat loh, a kara hla thu hriat ang hmang a zawn theih a siam a Mipa chuan a serh/zang kha hmeichhe serh/chhukua a thun a a dep mawlh mawlh … zonews. Fa nei thei tawh lo an nih pawhin mipa tan a hriat mai theih loh avangin inbumna atan an hmang thin reng a ni. Zoram-a Thlarau Thianghlim Hnathawh or Harhna a thlen apianga, kan sawi chhuah ve ziah ţhin pakhat chu, “THLARAU THIANGHLIM SAWICHHIAT” chungchâng hi a ni (Mat. Ka hriat an hriat loh chuan engmah an hrelovah ka ngai a. He thil thleng hi a rapthlak em avang leh, a hnu lama thil thlen zel danin mipui lung a tih awi loh em avangin India ram pum a dengchhuak a ni. Kathua rape case an tih chu Jammu & Kashmir-a cheng hmeichhe naupang kum 8 leka upa, ruk bo a, pawngsual hrep hnu a thahna chungchang leh a hnu lam thu kal zel chanchin a ni ber a. Mizo-Serh Tih Tawt/Tight Dan ( kegel Exercise)-Hriselna Huang Dr Pari - Duration: 5:54. Hmeichhe tam takte chu Hmeichhe fel tak leh nu fel tak, inchhungkhur enkawl tur ringawta zirtir anni a. 'Mizo hmeichhia chhelo post na' tih te hial a awm. FB ah Zawhna leh post tam tak, a hmeichhia zawk in sex nuam ti velo, vawrtawp thlengve ngai lo tihvel chhiar tur a awm nual mai. Heta anamnesin tih hi anamnesis kan tih tak chu a ni a, ‘min hriat reng nan’ ( in remembrance of me ) tihna a ni. Awki hman dan hian kori a tu em em bawk a, awki nem diai han hman a tul changte, awki rorum tak emaw vin deuh thak emaw han hman hunte a awm a, kan thusawia a changtute. Hmeichhe tam takte chu Hmeichhe fel tak leh nu fel tak, inchhungkhur enkawl tur ringawta zirtir anni a. Ti chuan a slipper chhia ka chhar dan te chu ka hrilh a, ani pawh chuan a dah ṭhat reng ṭhin thu leh a hriat loh hlàna a nú in tifaiin a lo paih thu te chu min hrilh a; ti chuan Tlawng thlengin tuiin a rawn lèn thla ta a ni tih chu kan hre thiam dun nghal mai a. HMEICHHE DOCTOR LAK TLÂK LOH TE. 3 Hei hi in hriat ka duh: Mipa tawh phawt lu chu Krista a ni a, hmeichhe lu chu mipa a ni a, Krista lu chu Pathian a ni. Thawhpui pakhatin hmeichhe pakhat chu a mutpui tawh niin thu a thehdarh vak mai a, chu hmeichhia chu zanah a mut theih loh phah mai bakah, mahni inrintawkna a hloh phah bawk a, a hna atanga ban mai a duh phah hial a. Thil dik tih dan pawh a hria a. Hmeichhe Virgin Hriat Dan. 2) Nitin hmai vawi hnih phih rawh. Sailo-a a bang. Hmeichhe pakhat Junko furuta kum 16 chu ruk bo ani a, hun rei tak chhung chu, in chhungah an kalh hnan a ni. An hun tawp hnu pawh hian Mizoram a rawn kal leh dan an zawng char char a, a \hen chu rawn kal nawn leh te an awm, a then chu kal thei lo a thi ta te pawh an awm bawk, Pu Zosapthara phei chu Mizoram chhuah san a hre lutuk avangin helai ram chheh vel ah kal kual kal kualin Burma ram ah a thi ta hial a ni. Entîr nân, Zir Tûr Vênnainsâng tâna kan inbuatsaih hian thuziak tîr lama thlîr lâwkna chu kan ngaihven hmasa tûr a ni. -a chu, a enkawl lai dam lo pakhatin a check up laia a thlá lâksak leh video siama a puh avângin man a ni a, Becton-a hian April, 1, 2014 khan a dam lo enkawl lai phalna la lovin a kap leh mawng báwr vêl thlá a lâk sak nia sawi a ni. Chennai City awm dan tur a la hriat loh avangin Churchill Brothers hmalam hun a la chiang lo. Hmusittu i nih chuan nangmah chau vin i tuar ang. Mobile phone bill pek lama harsatna BSNL post paid ka hmang thin a. Mipa chuan a serh/zang kha hmeichhe serh/chhukua a thun a a dep mawlh mawlh …. Site ṭawng hman thlâkna. Hmeichhe bungraw laknaah mipa bungrua lo tel palh sela, in pek kir leh mai tur a ni a, rukru anga puh theih a ni lo. Kristianna hian culture hrang hrang nén inzawm dan mak deuh, sawifiah har tak a nei a. An fanu tlum ber Missy-i chuan an in chhungah an chhungkaw member ni ve lo hmeichhe naupang pakhat a hmu ta fo mai a, mahse, midang chuan an hmu ve thei reng reng lo va. Hmeichhiate Leh a Vawrtawp(Dep Dep) Mipate Hriat Ngei Ngei Tur Tur Hmanga A Nu Hraitu Hmeichhe Nunrawg 39:41. Hmeichhe tam takte chu Hmeichhe fel tak leh nu fel tak, inchhungkhur enkawl tur ringawta zirtir anni a. A chhûng thu-ah lût rawh. 1 Degree Centigrade) ah hian mipa chi hi rei tak chhe loin a. Mahse hriselna enkawltute hnena a hun taka thlenpui hian tangkaina tam tak a nei satliah mai lo a, nunna a chhan thei hial a ni. Nu-i I Bai a liam Hmanlai chuan an tia lawm, ‘Pa ber in tapchhakah lungthu tlawh chhanin mei lum a ai a, an bai chhuan chu a so liam bawrh bawrh a, an nu pawn lama buh denglai chu kovin, “Nu-i, i bai chhuan a liam han chawk rawh” an ti a. Chutih laiin hmun tam takah sawiselnate an tawk a, "|halai pawlte an din a, eng an ang vak hlei lovang e," ti tein mi \henkhat chuan an sawi a. E Parry chuan ziakin a lo dah tan a. William shakespeare nuthlawi ngaiin a zamral an ti maw. LÚNGENA hi mi huaisen leh pasaltha tak niin an sawi a. Premarital sex - Kum tling lova sex hman leh nupa inkar nilova sex hman hi taksa leh hriselna atan a that loh mai piah lamah, kan sakhua inzirtirna dan kalh tlat a ni a. Hmeichhe tel lova tlei ve thei tak nia ka \hiante ngeiin min lo sawi ve \hinna dinhmun chu ka humhim zo ta lo. Lal Isua chu Lal a nei a, a rawngbawltu chhungkua (Joshua 24: 15) 6. Thil tihsak ve ngei che an duh bawk. thehdarhte chu section 6 hmangin a vawikhatna-ah lung in kum 2 thleng tan emaw pawisa Rs. Tunlâi hmeichhe thusawi \hinho an zah lohzia leh an sawi theih zawt zawtzia nena ngaihtuah chuan inpersan tak a ni. A nawm avang te, Kohhran chin \hin dan a nih avanga ti mai lovin, Amah hriat reng nan tih \hin tur a nih chu. Chakna kan neih te hi midangte nekna tur atan a ni lova, huaisenna kan neih te pawh midangte tiralti zawng a hmang tur kan ni love. A awm chhung hi reilo mahse Mizoram dinhmun kawng hrang hranga a inlumleh dan hi a hmu chiang hle niin a hriat a, mizote hmalam hun tur a thlir thui hle niin a lang bawk. Kan star deuh ten min duh em tih hriat dan😉(Hmeichhe tan) MIZO HELPLINE SHOW Hmeichhe tan Mipa ten hmangaihna an lan MIZO HELPLINE SHOW 4,785 views. "Hmeichhe tam tak khawsak ṭha an awm a. Mizo hnam dan thar ber (April 6, 2005) a, Mizo hmeichhe dinhmun thenkhatte i han bih chiang teh ang. An han hriatchhuah meuh chuan vawi engemaw zah alo khawih hman tawh a. An duhna lamah chuan tih theih loh ahleih an nei mang lo, an hlawhtling deuh zel bawk. Nausen damlo chu a enkawl dan kan hre vek theilo ang, in zirtir sen pawh a ni lo. An man a, khulh an phal leh tho si a, an sum duh vang bak a ni lo. inlawm hian hmeichhe mizia leh an fel nge fel lote a hriat theih a, hmeichhe fel. Beram 3,000 leh kel 1,000 a nei a. Mi Rilru Khawih Dan 6 #1) Inpek Tawnna – Reciprocation. Hmeichhe thatlohna avanga kawng na/tai na reh theilo te tan chhul paih hi a tangkai hmel viau mai thei, mahse a tihdam dan tur a ni hauhlo thei a, a nat belhchhah hlauh thei a ni. Tichuan suangtuahna in thlarau khawvel i lo thleng ang a, nunna thing daihlim. 1) Hriat belh leh hmuh chhuah thar an chak: An naupan zawk laia an thil zir leh hriatte kha a tak tak a nih leh nih loh finfiah an tum \an a. Nawhchizuar nen hian Misual, sual sim theih loh khawp nei an ni a (Pharisaiho ngaihdan chuan). Hmeichhia ten drug an hman hi an. Encyclopedia-ah hian engte awm tih hriat mai theihna list a awm lova, awm erawh chu a awm nual. Thil tihsak ve ngei che an duh bawk. Tax farmer tite pawhin an letling thin. Chu thil pakhat chu – mipa leh hmeichhe in-HMANGAIHNA hi a ni. Tin, pawimawh tak tak si, mahse ka hmaih palh tlat si te pawh a awm ngei ang. Thuhma: Chanmari West Bial K Ṭ P-in tunlai ṭ halaite nun nghawng nasa tak thila inzirtirna hun an buatsaihah IT lam thil sawi turin min sawm a. HMEICHHE BUNGRAW LAK: Uirena tih lohah chuan, engti kawng pawhin nupa lo inthen sela hmeichhiain a bungrua a la kir leh vek thei. Hmeichhe tanna in thenawma nula pakhat chu misual rual zinga pakhat nen hian an inngaizawng tih hriat chhuah ani bawk. Tunah chuan post dan ka thiam ve tawh bawk a, ti ve zeuh zeuh teh ang thil ropui tak ziah tur hre ve lo mah ila, min lo ning em lo’ng chu maw!!! Hmana ka thil thai ve mai mai pahnih hi kan vawmbei ve ange. Hmeichhe Naupang pakhat high school zirlai pawhin a chhungte hnenah a thiante nen ni 3 chhung holiday hmang turin an zin chhuak dawn tih a hrilh a, a nu leh pa chuan an lo phal ve mai a, mahse ni 3 hnuah a lo haw loh avangin a thiante chu thu an zawt a, a thian ten eng holiday ah mah an zin chhuah loh thu leh online a, a thian pakhat nen a niang a zin chhuah tiin an lo hrilh avangin a nu leh. Thuhmahruai Keini Zofate hi kan inneih hian a chhan bulpui ber anga lang chu kan induh vang,kan inngainat vang leh hmangaih vang niberin a langa, heng induhna, inngainatna leh hmangaihna a lo chhuahna chhan hi a inang lo thluah thei a; a hunlai milin a danglam zel ve thei tho bawk awm e. Mizo hnam dan thar ber (April 6, 2005) a, Mizo hmeichhe dinhmun thenkhatte i han bih chiang teh ang. Mipa chi in a chromosome half a keng a, chutih laiin hmeichhe chiin a chromosomes half a keng bawk a. tin,hmundang a theme template nalh i tih kha a download theih chuan download la,chu chu zip file a ni a,computer ah extract la, computer atang vêk khan media library. Vawi khat chu ka notification-ah chuan Mawitei Posted in LOVE STORY LEH HMANGAIHNA LAM SAWINA GROUP tih a rawn lang a, biak tur dang an awm loh avangin kan check a, mawite-I chuan “a ngaihzawng nen a tette atanga inkawm chho an nih thu te, an inngaihzawn chhoh dante, enge maw ho te te a an intih thinrim dan leh a hmangaih leh hmangaih loh a hriat lohte, midang ngaihzawn san a duh chuang loh. -a chu, a enkawl lai dam lo pakhatin a check up laia a thlá lâksak leh video siama a puh avângin man a ni a, Becton-a hian April, 1, 2014 khan a dam lo enkawl lai phalna la lovin a kap leh mawng báwr vêl thlá a lâk sak nia sawi a ni. Kan lei hi a lo awm a, a hnuaiah banin a do va, a hnuai lamah tui nasa tak a awm bawk a, chu chu Juda-tena Cosmogoni khawvel an hriat thiam dan, an science hriat thiam dan a ni a. danah a hriat mai. Ka eiruk avanga nunna hialin a tawrh changin 'mi tih loh dan pawh a nilo' tiin ka inhnem a. Diakkawn KTP member te, Kohhran chanchin inhrilhhriatna hmanrua a ni. Man ei hi chu kohhran dan lama en chi a ni lova, Mizo Hnam Dan (customery law) lam a ni thung a ni. He thil thleng hi a rapthlak em avang leh, a hnu lama thil thlen zel danin mipui lung a tih awi loh em avangin India ram pum a dengchhuak a ni. Assam-ah hian positive enkawl lai 32 an awm mek a ni. A awm chhung hi reilo mahse Mizoram dinhmun kawng hrang hranga a inlumleh dan hi a hmu chiang hle niin a hriat a, mizote hmalam hun tur a thlir thui hle niin a lang bawk. MIZO HELPLINE SHOW 5,228 views. "Finna-in a ka a âng a, a ka-ah chuan ngilneihna thu a awm. Hmeichhe aw laihawl bass part nena inzul tak a ni a, a thum tur erawh a ni hauh lo a, a rik dan tur hi man fuh a ngai khawp mai. Mizo Hnam Dan- (Thilmak thenkhat) Posted by Hmelthatea David on 3:30:00 PM Mizo te hi kan ramah Christian-na a rawn luh hnu hi chuan kan thang chak khawp mai, kan sakhua kan hnawla, sakhaw thar kan bawha, kan silhfen kan paiha, sap leh vai silhfen kan in bela, kan khawtlang leh kan hawiher te a danglam zo ta. He khawvela lo piang chhuak tawh phawt hi chuan hlutna kan nei vek a Hmangaihtu ka nei ve lo ti a beidawng taka kun reng te pawh hian hmangaihtu an nei vek, an hmangaihtu an hriat thiam thin loh vangin an beidawng mai a ni. PRELIMS INBUATSAIH DAN: Prelims hi inbuatsaih san lutuk hi thil awm thei a ni a. Hmeichhe hman chi hi chu a hautak deuh avangin hman tam a ni vak lova, mipa hman chi hi a awlsam a, a man senso a tlem avangin an hmang tam ber a, a him tawk hlea ngaih a ni bawk. Pathianin an nuna thiltum a neihte an hriat a ngai a, thlamuanna leh anmahni chauhin an awm lo a, Pathian chu an hnenah a awm reng a ni tih an hriat a ngai a. Lang lo mahse hmaiah bal a kai hma lutuk. Mahse blue film-te hian a taka thil awm thei lo pui pui an lantir tih hriat tur. MIZO HELPLINE SHOW 5,228 views. He hmeichhia hi in chhunga an khungbeh chhung zawng hian vawi 400 […]. A dik ber hre lo ma hila, Saikuti zai tihlutu a nihna lai a awm ve a, Saikuti zai leh chanchin chhui chian tichakawmtu pakhat a ni bawk. A kai tamna ber chu Kerela state niin mi 14 lai an awm tawh a. Nuchhungi English Medium School, Hnahthial; Mipa football-ah hian kum 2015, 2016 leh 2017 khan an champion a, 2018 hian point hmangin semi-final an thleng lo hlauh a, hneh loh nei si lovin kum danga an position lak thin an pha ta lo a ni. Hmeichhia ten drug an hman hi an. Hmeichhe Virgin Hriat Dan. an inhmelhriat takah chuan Club angreng dina intihhlimna. Kan induh tawnin, kan pahnih inkar mai nilo in kan chhungte ve ve pawh an inpawh phah a, a nu leh pa te phei chuan min duh der ve thin hle a ni. Isaac Tlangte ZoTe : Juggy Bone i thil tawn chu a hlauhawm hmel khop mai aKeichu ka ngaih ve dan chuan thlahrang kan tih te hi ramhuai, mihring hmel hawh a rawn inlar annih ka ring a. Thisen pek dan hi chi thum a awm: 1) Professional Donation (thisen hralh leh lei)- hei hi Supreme Court-in a khap bur. Hmusittu i nih chuan nangmah chau vin i tuar ang. Tarlan tawh thin ang khan he Inkhawmpui lian hi February 14-17, 2019 chhung hian Tlabung Pastor Bial TKP ten Licheng Field, Tlabungah an dawl dawn a ni. An hlau lutuk chu an tlanchhia a, pakhat zawk chu bawngeka hmai phum tawt khawp chuan a tlu a. Mizo-Serh Tih Tawt/Tight Dan ( kegel Exercise)-Hriselna Huang Dr Pari - Duration: 5:54. Hmeichhiate Leh Dan Ram dinhmun leh nitin khawsakna nunphungin hma a sawn mek zel laia kan thanhnanpui ve tur thil pawimawh tak chu Dan hnuaia kan nihna, chanvo, dikna leh kan tih ve tur te hriat hi a ni a. Mizoin man ei tur kan sem thina, chung man eitu tur kan Mizo danin a sawi angia kan in eitir hian hmeichhe man 420-ah hian Rs 220 a la bang thei a ni. Help Mizo 33,101 views. LÚNGENA hi mi huaisen leh pasaltha tak niin an sawi a. A hnathawhna room ah a let leh hnu chuan chu hmeichhe damlo chhan nan chuan theihtawp chhuah a tum ruh ta hle a ni. Kan induh tawnin, kan pahnih inkar mai nilo in kan chhungte ve ve pawh an inpawh phah a, a nu leh pa te phei chuan min duh der ve thin hle a ni. Chanmari West, July 8 : Ni 1. Hla phuahtu chanchin mi hrang hrang in inang lo deuh pawhin lo sawi ta se, hriat dan leh hmuh dan te a in an loh thin avangin a la hriatthiam awm deuh. Mizo Hnam Dan a hmeichhe man bithliah dan chu tehnaa hmangin a zatve a pe tla tur a ni. Post edit pahin tlem azawng ka siamtha a,chhiar anawm zawk nan leh hriat a awl zawk nan ka siam tha nual a a hma post original kha chu a chhangchhe emai a, blog siam tirh lam deuh a mi te a nih avangin a hnawk deuh nuaih a nih kha!. Hmeichhe bungraw laknaah mipa bungrua lo tel palh sela, in pek kir leh mai tur a ni a, rukru anga puh theih a ni lo. Sarawh puanven : Sa rawh laklawh laia puanven phelh an hlau a ni ang chu, khup chung chuang lah a vengin, an puanven veh hnihna tawpah khan an bilh lut a ni, bilh chhuak pawh an awm. Mi thiam ziaksa kan sawi chhawn mai loh chuan keini ang chuan sawi tur tak tak kan hre lo lehnghal! Kum 1948-a Alfred Kinsey-a ten mumal taka zirna an neih atang khan mipa za zela 95 chuan inpawl apiangin a nuam vawrtawp an thleng a. Hmeichhe Kawr – H. Amaherawh chu he dan hian court in a nupui pasal neihna 'valid' lova a puante chu a huam lovang. Hmeichhe tanna in thenawma nula pakhat chu misual rual zinga pakhat nen hian an inngaizawng tih hriat chhuah ani bawk. A tawp ber ah Adama chu hrilh a ni leh ta a ni. Ngaih dan thar \ha tak chher chhuah an tum a, thil an ngaihtuah veng veng fo. Caring for Babies and Young Children (Mizo) He Hriselna thuchah za (100) hi a rintlak a, hriat a awl bawk. Nau Chhiat Dan Awlsam. Makti takin ka hawichuak a, ka hma ah chuan mipa lian tak alo ding run a Ka kaihthawh che beisei hauh suh aw Zakthei lo lutuk mai ti. Nu hriat loh hlanin pa rokhawmtu nihna chu fate hnenah pek theih a ni lo. Syria sipaiten Babylon sipai tam tak an that tih an mit ngeia an hmuh chuan Babylon mipuite chu mangang leh hlauin an khur a, thlabarin an tlan a, an biangah mittui a luang a, an taksa chu thlanin a bual a, indo a reh hnua thil awm dan turte chu an hriat chak ber a ni ta. hmeichhe tamtak a mutpui in alo lei sak tawh ngei ang chu "ka lo hrelo ani,vawi tam i lei tawh awmsia" elsen tak chuan ka ti sap,ka chhung ril hi ana nghal vawng2 bawk "Ziah che hian jessica ka thusawi la kawi hlek suh" ram hmak chuan ati leh hrawk. Inzir chawpa thiam ve mai an ni. A dik ber hre lo ma hila, Saikuti zai tihlutu a nihna lai a awm ve a, Saikuti zai leh chanchin chhui chian tichakawmtu pakhat a ni bawk. Israel Lal chhuanvawr Davida mitin minu Betsebi dul nem en liam mai har a ti. Hmeichhe pakhat Junko furuta kum 16 chu ruk bo ani a, hun rei tak chhung chu, in chhungah an kalh hnan a ni. Mipa chu tawng tlem tak pawh lo nise hmeichhia a hmangaih tawh chuan he tiang hian a mizia a inthlak thin… 1. (Hei hi nikum November thla a ziah a nia…a hlui tawh deuh maithei a ni). Ngaihdan a tam, eng ber nge thaa zawm tur pawh hriatthiam a har, a sawi hnuhnung apiang sawi hi tha ber maiin a hriat zel bawk si, a sawitute leh ziaktute lah hi an thiam si, an fing si, an rau si, ka hriat theih chinah ngawt pawh, Pulpit atang hian kan rawngbawltute’n tuna kan thupui lam hawi hian vawi tam tak Sermon an lo thlak tawh thin a ni, an la sawi zel dawn ni paw’n a. mahse kan ti leh teh ang: Hringnun hian hlimna thuruk a nei a, chu chu scientist te thluak hmanga neih theih a ni lo va, mihring nuna Pathianin a dah lâwk dim diam a ni. Hla phuahtu berin mite hnena a hlanchhawn dan a danglam zel si chuan a dik ber hriatthiam a har hle dawn a ni, helam chu duhtawk ila. an inhmelhriat takah chuan Club angreng dina intihhlimna. A tak a tih hian hlimna a rawn thlen fo lo. Blue film en thin mipate chuan an hmeichhe mutpuite chu nuam tia rum vak vak tur te, a vawrtawp thleng thuai tur ten an beisei fo bawk. Hmeichhe tan "Virginity lost lo a Vawrtawp thlen Dan"" Ni e, hmeichhe tamtak in an nulat lai a sex hman an ngamloh chhan ber chu Virginity lost leh a nat an hlauh vang ani. A dik ber hre lo ma hila, Saikuti zai tihlutu a nihna lai a awm ve a, Saikuti zai leh chanchin chhui chian tichakawmtu pakhat a ni bawk. Mahse, a lo dik lem lova, chutiang chuan hun rei tak Kristiante pawhin kan pawm a. 8 Inzirna chu thiltum neia tih tak zeta rilru pea chhiar hi a ni a. Kum1920-ah Hmeichhe Tirhkoh hlawh atan hman a ni a. Home HARHDAMNAK Fapa Awt Ngawih Ngawihte Tan Fapa Hrin Theih Dan, Siam Dan chi-3. Greek mifing leh lehkhaziaktu Aristophanes-a (446-386 BCE) thu ziak atanga kan hmuh dan chuan Athens khawpuiah pawh chhiahkhawntute hian ngaihtheih loh leh endawng an lo hlawh tawh a. Chutih rual vek chuan Isua thusawi pakhat hian mi a deng na ang reng hle thung a. 320 kbps ~ MIZO HELPLINE. Khawtlang tana mi hnawksak leh chimawm te laka ‘tlangsawi’ an kalpui dan pawh hi a tuartu tan thubuaia lak theih a ni lo, lalin a titute a tan ru tih an hriat vang a ni. Kan star deuh ten min duh em tih hriat dan😉(Hmeichhe tan) - Duration: 5:41. A pum a puar tak riauvah chuan a nu leh pate ngaihtha lo chuan damdawi in an panpui a, doctor ten an han enfiah nak chuan thla sariha upa nau a lo pai reng mai. Hmusittu i nih chuan nangmah chau vin i tuar ang. Mimalin kan tihtr \heuh \ha taka kan tih hi a pawimawh m m a, hriselna nei tura kan nun dan tur leh enge kan ei leh in tur tih hriatthiamna fing tak neih pawh hi a pawimawh hle a ni. Min mantu police chuan darkar khata mel 145-a chaka ka khalh vangin min man tih min hrilh a, ka ring tawp mai. Hun rei tak misual ka lo chhiar ve tawh a, ka lo intineitu ve hle a, thil tam tak ka hriat phah bawk a, misual hi ka ngaina hle a ni. HMEICHHE NAUPANG IN MIN VEL; Vantirhkoh i ni thei. A that dan chu han sawifiah ve reng reng teh ti se chu kei thu thiamlo ber pawh hian hetiang hian ka thiam tawpin ka sawifiah ve ngei ang. Ka hnute tham tawn tawn pahin ka su tlum zaih zaih a, James lam ka va en a, mi lo la bih reng a. Singapore-ah hian Mizo engmawzah kan awm ve ta a. Thuhmahruai Chhiahkhawntute hi kan Bible hunlai khan tlang huat rawn, eizawnna huatthlala, ei ruk chîng, hnam hmelma ang hiala thinhrik an ni a. Ka mutthilh lai erawh ka hre lo. MIZO HELPLINE SHOW 5,228 views. Lalthangliana chuan chhuiin, kum 1300-1893 chu Oral Literature huang chhungah a dah a. S-ah chuan tunhma lam in an la ti ngai lova, New York khawpui hi a ti hmasa ber an ni a, khawpui dang thuneitu te pawhin hetiang hian dan an siam ve thuai rin a ni bawk. A hnu a i zawn awlsam na turin. A awmzia chu thi neih tan ni atanga thi neih leh inkar a ni mai. Nawhchizuar nen hian Misual, sual sim theih loh khawp nei an ni a (Pharisaiho ngaihdan chuan). E Parry chuan ziakin a lo dah tan a. Posted on chuvangin a hriat Dan ber pawh an lawmnu emaw lawmpa atangin a ni a. Sex Education pawimawh tak a nih avangin ruh lang rawta sawi a. Phir an pai chuan hmeichia khan chi nung (eggs) Pahnih a tichhuak tihna a ni mai a, a nih loh pawhin hmeichhe chi leh mipa chi in fuse toh te chu embryos 2 ah a inthen leh tihna a ni. A kimchanga sawi chhuah sên a ni lo va, a tlângpuiin kan zir ang. Pu Zira Inluk Hringnun 7. Samsona hla phuah reng a thik a na. Khawngaihin heng file lo awmna distribution policy te hi chhiar ang che. thehdarhte chu section 6 hmangin a vawikhatna-ah lung in kum 2 thleng tan emaw pawisa Rs. America leh khawvelah pawha hriat lar; Focus On Family : Dr. Russia-ho van sang lawn ve thung chuan, “Pathian awmna reng reng kan hmu lo,” an ti thung a. Chumi awmzia chu Kristianna leh Bible hi inbumna thil atanga lo zichhuak niin, thudik zawk, hei leh chen hupbeha awm chu 1099 laia a ruka pawl din, The. Pathianin thawkkhat J uda culture a rawn luhchilh a, khawvél pumpui (lei leh vén) chhandamna a rawn rah chhuak a ni tih hi a thuthlung ken chu a ni a. Incheina chungchanga Mizo mipa rilru hi hriat thiam harsa ka ti fo. Ka eiruk avanga nunna hialin a tawrh changin 'mi tih loh dan pawh a nilo' tiin ka inhnem a. Ka awmdan pawh ka hre lo, ka khum ah ka mu thlawrh a, ka tap char char anih kha. Site ṭawng hman thlâkna. hmeichhe tamtak a mutpui in alo lei sak tawh ngei ang chu "ka lo hrelo ani,vawi tam i lei tawh awmsia" elsen tak chuan ka ti sap,ka chhung ril hi ana nghal vawng2 bawk "Ziah che hian jessica ka thusawi la kawi hlek suh" ram hmak chuan ati leh hrawk. Fa nei thei tawh lo an nih pawhin mipa tan a hriat mai theih loh avangin inbumna atan an hmang thin reng a ni. Chanmari West, July 8 : Ni 1. He hmeichhe lainatawm… Celebrity February 25, 2020. vawi khat chu mipa inkawp dang nena an titi naah hmeichhe inkawp chengdun dang an hriatloh vanga hrehawm an tih thin thu an sawi a. Mizo Nula Inbual. Hmeichhe tam ber chuan ni 28 inkar danah an nei tlangpui a. Zan khat chu ka nula rim haw leng rei deuh chu ka haw tlai khawp mai a. MIZO HELPLINE SHOW 3,012 views. 3 Hei hi in hriat ka duh: Mipa tawh phawt lu chu Krista a ni a, hmeichhe lu chu mipa a ni a, Krista lu chu Pathian a ni. Pu valtea hla thu chuan hmeichhe zun min hriat tir a, ngaihzawng neilo pawn ngaihzawng neih an chak phah em em si!. an inhmelhriat takah chuan Club angreng dina intihhlimna. An inzirtirna khauh tak avanga nun beidawng em em Juda nu khawngaihthlak tak chanchin a tang hian, an inzirtirnain an hmeichhiate dinhmun a nghawng zia leh chu an ngaihdan then khat chu keini mizo ten kan ngaih pawimawh lem si loh zia te, hnam hrang hrangin hmeichhe din hmun chung changah ngaihdan hrang kan neihte min ngaihtuah tir thei ang. KS Dairy Posted by Hmelthatea David on 4:12:00 PM Hmanni ka thianpa lo leng chuan a laptop thar a rawn kenga, Burma sumdawng KS ni ngei tur a ni, a dairy an chhiar saka, scan file min pea, a nuihzathlak khawp mai. Mizo zinga ringthar lo piang chhuak mekte tan Pathian fak nan Mizo irawm chhuak hla ni lo in Sap hla lehlin Mizo tawng a thu ulh tak tak lungkuai lo tak tak te kha an hman thin a, chung hla lehlin hote chu Mizo te tan khan rilru fan rawih khawp a sak a. Chief Minister-in IR Police-te chu helho laka ram venghim turin a ngen. A hla chu tiang deuh hian: If you live another day in this happy little house The fires here to stay I am here to stay. Mi thiam ziaksa kan sawi chhawn mai loh chuan keini ang chuan sawi tur tak tak kan hre lo lehnghal! Kum 1948-a Alfred Kinsey-a ten mumal taka zirna an neih atang khan mipa za zela 95 chuan inpawl apiangin a nuam vawrtawp an thleng a. nei chuan min lo pe?. Lehkhabu in ang ve ve atanga siam ni mahse a siamtute an in loh avangin a film kal dan leh a lehkhabu atanga a film an adpat dan pawh a in ang lo ve ve a. A chhan chu - 'mangtha' tiin ka kâ hian a sawi tawh na a, ka thinlung hian a la mangtha lo va, ka thinlung zawng zawng neitu a la nih zêl avangin ka tan mangtha theih rual a ni lo atin ni. University of Bombay atangin Chemistry honours a graduate hnuah , engineering lam a zir chhunzawm a, Mahse mimal harsatna liantham tak tak a neih fo vangin engineering college chu a zo thei ta lova, a bansan ta nge nge ani. Hla phuahtu chanchin mi hrang hrang in inang lo deuh pawhin lo sawi ta se, hriat dan leh hmuh dan te a in an loh thin avangin a la hriatthiam awm deuh. Full text of "Mizo Hnam Zia Leh Khawtlang Nun Siam Thatna" See other formats. Hriselna chungchang in zirtirna a ni ber a, naupang kum 8-14 inkar te tan anih bik deuh rualin kum 10-14 inkar te pawh a huam, an niin an naute an lo inzirtir chawng leh tura beisei an ni a chhan pawh heng ho kum 10-14 inkar te hian an naute an awm nasat bik vang ani. Inven leh enkawl dan tlangpui. Kelly chuan damlo hming leh a lo kalna khua a hriat chuan a mit a mek kawk a, hmanhmawh taka tho in damlo awmna pindan chu a pan ta nghal a. HMEICHHE BUNGRAW LAK: Uirena tih lohah chuan, engti kawng pawhin nupa lo inthen sela hmeichhiain a bungrua a la kir leh vek thei. Chu hlimna chu a vawrtawp a la ni lo va, kan pahniha pumkhat kan nih hunah chuan. Thil pakhat chu atu amah hi hruai turin an tling lawk hauh lova an thiam lawk hek lo. Class a kan tih turin kan nu-te chanchin ziah tur a ni a, ka thiante chuan an nu-te hming, kum leh an tih thinte an ziak sap sap a, kei chuan ka nu hming bak ziah tur ka hre si lo. Hmeichhe Naupang pakhat high school zirlai pawhin a chhungte hnenah a thiante nen ni 3 chhung holiday hmang turin an zin chhuak dawn tih a hrilh a, a nu leh pa chuan an lo phal ve mai a, mahse ni 3 hnuah a lo haw loh avangin a thiante chu thu an zawt a, a thian ten eng holiday ah mah an zin chhuah loh thu leh online a, a thian pakhat nen a niang a zin chhuah tiin an lo hrilh avangin a nu leh. He khawvela lo piang chhuak tawh phawt hi chuan hlutna kan nei vek a Hmangaihtu ka nei ve lo ti a beidawng taka kun reng te pawh hian hmangaihtu an nei vek, an hmangaihtu an hriat thiam thin loh vangin an beidawng mai a ni. Hmeichhe chungchang bik liau liau pawh lo ni ta sela, kan vaia tan a pawimawh dan a danglam chuang hauh lova. T(information technology) lam mizo ten tam zawk leh mahni tawng a kan chhiar theih tur buatsaih a mithiam zawk te rawnlo leh mi mawlber te pawhin awlsam zawk a kan hriat zung zung theih hi aduh ber ani ti ila ka sawisual anih pawh in min lo ngaidam sela!!. March 12, 2018 By Zakzum Hmeltha 3 Comments Nimin chokaa ka awm lai chuan ka riluah ngaihtuahna a rawn lut a, ka inthlak danglam tawh zia. Tin, inlawm hian hmeichhe mizia leh an fel nge fel lote a hriat theih a, hmeichhe fel leh tha chuan a lawmte thawmhnaw mai bakah an chawnhmeh turte leh thil dangte a phurhsak thin a. Zoram-a Thlarau Thianghlim Hnathawh or Harhna a thlen apianga, kan sawi chhuah ve ziah ţhin pakhat chu, “THLARAU THIANGHLIM SAWICHHIAT” chungchâng hi a ni (Mat. Mizoram hmun hrang hranga ka hmeichhe puite ai awh tur niin ka inhria a, chuvangin mite entawn tlakin awm ka tum ang. Mahse, a lo dik lem lova, chutiang chuan hun rei tak Kristiante pawhin kan pawm a. Movie Corner Magazine, August 2012 issue Cover Story : Khawnglung Run siamtu Mapuia Chawngthu kawmna Photogtaphy : Mala Tochhawng Sponsor: D-3 Business Enterprise. TMEF hriat dan nen hian a induh hmel tawlh tawlh mai thei. Indo tura a puahchah chhoh dante pawh a lang nual bawka, a pui chho viauin a rinawm. James Dobson a pawlte chuan, chhungkaw 47% -te chuan, pornography hi an inchhunga harsatna thlentu lian tak ani an ti a [ Focus on the Family , Pool, October 2003 ] Kum 2005 March thlaa, Christianity Today-in ” Kristiana leh Sex ” tih zirchhianna; pastor 680 leh midang 1,972 -te. I nupui tur hi ka thik a ni. Heti hian bur chhin neiah rei tak a dak that theih. A hmanna : A tirah chuan eng atana hman nge tih hriat chian a ni lo a. Singapore-ah hian Mizo engmawzah kan awm ve ta a. Hriselna chungchang in zirtirna a ni ber a, naupang kum 8-14 inkar te tan anih bik deuh rualin kum 10-14 inkar te pawh a huam, an niin an naute an lo inzirtir chawng leh tura beisei an ni a chhan pawh heng ho kum 10-14 inkar te hian an naute an awm nasat bik vang ani. Sakhua ka ngaihsak lutuk chuan mi min hriat dan nen a inkalh ang a, ka tan a tha lo vang tih ka hlau deuh a. Chumi hre reng chuan kum zabi 4-na lai khan Constantine-a khan hmeichhe sawinepna bu hrang hrangte lakhawmin tuna Thuthlung Thar bu hi a lo din chhuak ta niin Dan Brown-a chuan a ziak a. Chung a fapa te chu Midanga, Thurtima, Pialtela leh Lúngena te an ni a. He blog hi khawvel hmun hrang hranga Mizo awm ten Singapore-a Mizo cheng mek te min hriat pawh theihnan leh Singapore-a Mizo lo zin tum, zir tur leh hnathawka awm tum ten an tangkaipui theih nana siam a ni e [email: [email protected] Chak lo bera inngai tan pawh Kristian nghet tak a neih theih. Hmeichhe tan Mipa ten hmangaihna an lan chhuahtir dan💁 - Duration:. Hmeichhe thenkhat chu samin a zir thlawt loh avanga zuah duh ve chung chung pawha tikir emaw tan tawi an awm chawk bawk. Ka thiam lova a tirah phei chuan ban nghal mai ka duh hial a ni. Shillong a\anga sarep an lo thawn hi engvanga lo man \hin nge an nih? Thu neitute hian enfiah vat se a \ha ang. Hmeichhe tha, i hnenah thupek thar ziak ang ni loin, atir ata kan neih ang kha ziak zawkin, kan inhmangaih tawnna turin ka ngen chiam a che. North Korea rama i awm a nih ve ngai chuan lumeh dan style-ah fimkhur a ngai tihna nih ber chu!!!. The Story Ka nun a ka tawn thil hrang hrang hmang a ka ziah a ni a, ngaihlu tu a neih ve ngei ka rin avang leh, nakin hnu a ka thuziah tam tak hi a hmu tur awm tak in an hmuh a, tangkaipui tu a neih ngei ka rin avang in chhiar tur in ka pholang a ni. Tin, hei hi hmangaihna a ni, ama thupek ang zela kan awmhi. ZoGAG Midnight Special (18+ only) *Lawi that zanah nupa nun an hmang ve ngei a, pa ber chuan nu-i,i van nei **** tak em tihpah chuan tan a la sauh sauh a, chu tih lai chuan nu-ber in lak zei tum lutuk khan "nang lo pon nuam an ti thei lutuk" anti chiah chu pa ber chuan a then nghal hmak. Hei hi thil pangai a ngaih a ni. TV –a kan hmuh ho tihdan kan zir a, mipa pawhin hmeichhe thawmhnaw inbel kan zahpui tawh lo ni berin a lang. A hnu a i zawn awlsam na turin. Middle School-ah chuan Hindi subject hi kan nei a, Pu Lianzuala'n min zirtir thin. Hmeichhe tlem zawk in Mipa serh/ZANG thun ringawt a vawrtawp thleng thei an ni, chutiang i nih chuan lawm hle rawh, mitlem te zingah i tel tihna. Sex hman hian mipa aiin Hmeichhia in a nawmna an pawh hnem zawk. Phone leh computer-ah Mizote pawhin thu kan chhu nasa ta. An hlau lutuk chu an tlanchhia a, pakhat zawk chu bawngeka hmai phum tawt khawp chuan a tlu a. Chennai City hi tla thei an nih chuan Churchill Brothers-in an match hnuhnung bera Mohun Bagan an hneh chuan an him ang, amaherawhchu South Indian club hi an relegate thei lo a nih chuan Goan club hian an match hnuhnung berah eng result pawh hlawh. Sai nei hmasa ber. Tum bul fak nei lo mahse a remchan dan anga zawi muanga hmasawn chi an ni. Beidawn mai tur a ni lo. Kan star deuh ten min duh em tih hriat dan😉(Hmeichhe tan) - Duration: 5:41. Chennai City hi tla thei an nih chuan Churchill Brothers-in an match hnuhnung bera Mohun Bagan an hneh chuan an him ang, amaherawhchu South Indian club hi an relegate thei lo a nih chuan Goan club hian an match hnuhnung berah eng result pawh hlawh. University of Bombay atangin Chemistry honours a graduate hnuah , engineering lam a zir chhunzawm a, Mahse mimal harsatna liantham tak tak a neih fo vangin engineering college chu a zo thei ta lova, a bansan ta nge nge ani. Makti takin ka hawichuak a, ka hma ah chuan mipa lian tak alo ding run a Ka kaihthawh che beisei hauh suh aw Zakthei lo lutuk mai ti. Hmusittu i nih chuan nangmah chau vin i tuar ang. Khawlhringa (Khawlhring tawng chuan Khualhring tih a ni) hian fapa pali a neih chauh hriat a ni a. Hre famkim lo hle mah ila, ka hriat chhun chhunte sawmkhawmin kan nau zawkten zirna lama kan Tuivar dinhmunte an hriatchian a, kan u zawk. Tukin zing dar 7:00 leh dar 8:00 inkar vel khan Vairengte thlang Lailapur-ah Mizo hmeichhe ruang ni ngeia hriat ruang chhar a ni a, ruang hi Vairengte Police ten SDPO Lalhunliana hovin Vairengte lamah an la chho a, Vairengte-ah hian postmortem tih nghal a ni. Ruhro khuallian ni hmasa ber – Taitesena ruh ro(Kum 1976 YMA General Conference ah khuallian a ni). Hmeichhe thlaphang leh thlabar au thawm ni awm tak a han hriat chu khawvar hnaih lam ni tawhin Tawia chuan a hria a. Hmeichhe Naupang pakhat high school zirlai pawhin a chhungte hnenah a thiante nen ni 3 chhung holiday hmang turin an zin chhuak dawn tih a hrilh a, a nu leh pa chuan an lo phal ve mai a, mahse ni 3 hnuah a lo haw loh avangin a thiante chu thu an zawt a, a thian ten eng holiday ah mah an zin chhuah loh thu leh online a, a thian pakhat nen a niang a zin chhuah tiin an lo hrilh avangin a nu leh. James Dobson a pawlte chuan, chhungkaw 47% -te chuan, pornography hi an inchhunga harsatna thlentu lian tak ani an ti a [ Focus on the Family , Pool, October 2003 ] Kum 2005 March thlaa, Christianity Today-in ” Kristiana leh Sex ” tih zirchhianna; pastor 680 leh midang 1,972 -te. Thla khat vêl liam tâ-ah khân hmeichhe pakhat hnên atangin sms ka dawng a. De engels. Hmeichhe cycle (thi neih leh thi neih inkar) hi ni 21 atanga ni 35 ni tur a ngaih a ni a, ni 28 hi mi hrisel pangai neih dana ngaih a nih rualin hmeichhia 10% atanga 15% te chiahin an nei ni a hriat a ni. Assam: Hmeichhe pakhat test-ah a positive belh. An zahawmna chu sang lua lo mahse kan chhungkuaah chuan chawimawiin a awm tlat a ni. A hnuah a chhan hriain an han hrilh fiah chu "Hmeichhe ek-in" tihna lek hi a lo ni se a. PDF: Falam-Dansk Ordbog. Ka hmuh leh hriat ve dan chuan, Vairengte police ho sum duh vang mai mai niin ka hria. Hrui a zawh pui hma chuan Steve chuan tih dan tur tlangpui chu a’n hrilh zung zung tak na a, Lizzie chuan a huphurh kher mai. Part-2 na ah chuan tlemin hma kan sawn hret anga,innei thei turin enge ka beisei tih te kan chhut leh ang. Ni inher danglam dan atanga kum khat chhunga ni awm zat nena inrem turin thla khata ni awm zat vel ang hi an belh thin a ni. Full text of "Mizo Hnam Zia Leh Khawtlang Nun Siam Thatna" See other formats. Nu hriatpuiin faten pa rokhawmtu nihna an. Sermon : Aram leh a felna (A ram leh a felna chu zawng hmasa zawk rawh u, tichuan chung zawng zawng chu a pek belhchhah dawn che u nia. hmeichhia ten hmangaihna ah hian an pang chang thin a. Thangchhuah kawr hi hmeichhe hak tur a ni lova, Puan zeh hi mipa bih tur a ni hek lo, Thangchhuah diar tial hi dara bah tur a ni lova, khim tur a ni. Chanchin hriat a nih veleh Mizoram Sawrkar Health Minister Dr. 1 Degree Centigrade) ah hian mipa chi hi rei tak chhe loin a. Mipa chuan a serh/zang kha hmeichhe serh/chhukua a thun a a dep mawlh mawlh …. hmeichhia in awl sam te in cancer kan vei nge vei lo hriat theih dan Esther r Fanai Cancer hi Mizo te min suat tu ber a ni, Kolkata, Delhi, Mumbai, CMC VELLORE ah te cancer vei in en tir kan tam hle , kan sawrkar pawh in lei ba tam tak a nei nual, India ramah pawh cancer vei ah no 1, kan hauh phah hial. Middle School-ah chuan Hindi subject hi kan nei a, Pu Lianzuala'n min zirtir thin. An hlau lutuk chu an tlanchhia a, pakhat zawk chu bawngeka hmai phum tawt khawp chuan a tlu a. Pakhat zawk chu ka bul hnaiah a thu a,ka inbe ve luam a, a hming. An inzirtirna khauh tak avanga nun beidawng em em Juda nu khawngaihthlak tak chanchin a tang hian, an inzirtirnain an hmeichhiate dinhmun a nghawng zia leh chu an ngaihdan then khat chu keini mizo ten kan ngaih pawimawh lem si loh zia te, hnam hrang hrangin hmeichhe din hmun chung changah ngaihdan hrang kan neihte min ngaihtuah tir thei ang. Mahse amah khan engmah a ti lo naa amah avangin Mizoram a buai a, chhim leh hmarah vâi an lo lian a, Mizoram pum a nghawr nghing a ni ber a. A siam dan chu-Purun Var zung khat vel kheh la, Malt Vinegar 100ml pawlh dal lovah chhum so bawrh bawrh la. hmeichhe tamtak a mutpui in alo lei sak tawh ngei ang chu "ka lo hrelo ani,vawi tam i lei tawh awmsia" elsen tak chuan ka ti sap,ka chhung ril hi ana nghal vawng2 bawk "Ziah che hian jessica ka thusawi la kawi hlek suh" ram hmak chuan ati leh hrawk. Hma lutuk a that lohna sawi tur tam tak a awm ang a, tlai lutuk that lohna sawi tur a awm bawk. Hmeichhe Naupang pakhat high school zirlai pawhin a chhungte hnenah a thiante nen ni 3 chhung holiday hmang turin an zin chhuak dawn tih a hrilh a, a nu leh pa chuan an lo phal ve mai a, mahse ni 3 hnuah a lo haw loh avangin a thiante chu thu an zawt a, a thian ten eng holiday ah mah an zin chhuah loh thu leh online a, a thian pakhat nen a niang a zin chhuah tiin an lo hrilh avangin a nu leh. Mizo-Serh Tih Tawt/Tight Dan ( kegel Exercise)-Hriselna Huang Dr Pari - Duration: 5:54. Ka bengah chuan hmeichhe zai a ri daih thung lawi a. (Hei hi nikum November thla a ziah a nia…a hlui tawh deuh maithei a ni). Ngaithlatute chetphung, ning hmel, thut dan leh mut thluk, thil dang an lo ngaihven dan, Bible or thildang an lo chhiar dan, zunram thiar leh bengchhen dan atanga a rei zawng hi hriat tum tur a ni a. Upa puanven : Khup chung chuangin an veng ber a ni. Hman atang tawha 1Korin. Claudia chu a ngai thei ém ém mai a; kum eng emawti hnûah chuan Pilatan a nupui Claudia chu a chah chho ta nge nge a!. Hmeichhia chu tunge a nih, khawilam khua nghe a nih, engang chhungkua a\anga rawn chhuak nge a nih, tih pawh ka la hriatchian loh, a sakhming takngial pawh ka la zawhchhuah hman loh, a sakhming pawh ka hriat loh zuna uaiin zo dawl. Kum 1939 Pawlkut thla atanga an tan - Neutron pakhat atom pakhat sutdarhtir atanga neutron dang pahnih lo insiam a, chungte chu a let (4, 8, 16) zela insiam pung zel tura khalh kawi theih dan (Nuclear chain reaction) an tih mai, an zirna project hmingah pawh "The metallurgical work" an vuahin a vawrtawp a thlenna hmun, ni leh darkar a ni a. Ka nun chu a bawraw tial tial a. Thil tihsak ve ngei che an duh bawk. Hun leh kum liamin hriat loh karin min len dawr dawr a. Mi thiam ziaksa kan sawi chhawn mai loh chuan keini ang chuan sawi tur tak tak kan hre lo lehnghal! Kum 1948-a Alfred Kinsey-a ten mumal taka zirna an neih atang khan mipa za zela 95 chuan inpawl apiangin a nuam vawrtawp an thleng a. Hmeichhe naupang inven dan inzirtir Aizawl Dist Child Protection Unit (DCPU) leh Mizoram Amateur Taekwondo Association (MATA)-te chuan May 6, Inrinni khan Republic Vengthlangah RMSA hnuaia hmeichhe naupangte mahni inven dan (self defence) zirtirna a kalpui meka instructor 40-te pualin training an buatsaih. Tarlan tawh thin ang khan he Inkhawmpui lian hi February 14-17, 2019 chhung hian Tlabung Pastor Bial TKP ten Licheng Field, Tlabungah an dawl dawn a ni. Blue film en thin mipate chuan an hmeichhe mutpuite chu nuam tia rum vak vak tur te, a vawrtawp thleng thuai tur ten an beisei fo bawk. Mizoin man ei tur kan sem thina, chung man eitu tur kan Mizo danin a sawi angia kan in eitir hian hmeichhe man 420-ah hian Rs 220 a la bang thei a ni. A tak a tih hian hlimna a rawn thlen fo lo. Help Mizo 33,101 views. Zirtîrna dik leh Pathian thutak hriat fiahna a ni Kohhran chanchin kan zir chuan kohhran din tirh aanga rei lo têah zirtîr dân inang lo kan hmu nghâl a. A awmzia chu thi neih tan ni atanga thi neih leh inkar a ni mai. An inzirtirna khauh tak avanga nun beidawng em em Juda nu khawngaihthlak tak chanchin a tang hian, an inzirtirnain an hmeichhiate dinhmun a nghawng zia leh chu an ngaihdan then khat chu keini mizo ten kan ngaih pawimawh lem si loh zia te, hnam hrang hrangin hmeichhe din hmun chung changah ngaihdan hrang kan neihte min ngaihtuah tir thei ang. A nawm avang te, Kohhran chin \hin dan a nih avanga ti mai lovin, Amah hriat reng nan tih \hin tur a nih chu. Khawtlang tana mi hnawksak leh chimawm te laka ‘tlangsawi’ an kalpui dan pawh hi a tuartu tan thubuaia lak theih a ni lo, lalin a titute a tan ru tih an hriat vang a ni. fuihna thu 1) Hmeichhe mawl chuan a koppui tur thlan chungchang ah thutlukna asiam sual fo thina atawp ah chuan kei hi chu Vanduai tur renga khuanu ruat ka lo nih dawn hi tiin an hnem leh mai thin 2) Mipa thluak thawl chuan pawn lam mawina chauh thlirin kawppui tur azawng thina, a duhthusam ang hmeichhia chuan hlimna tluangtling a thlen leh. Hun rei tak misual ka lo chhiar ve tawh a, ka lo intineitu ve hle a, thil tam tak ka hriat phah bawk a, misual hi ka ngaina hle a ni. Facebook leh WhatsApp hman dan him leh tha kan sawi dawn a Facebook leh WhatsApp hi Internet kaltlanga inbiakpawhna hmanrua a ni a, Facebook hi social networking site niin, WhatsApp hi Cross Platform Mobile Messaging Application a ni thung. He blog hi khawvel hmun hrang hranga Mizo awm ten Singapore-a Mizo cheng mek te min hriat pawh theihnan leh Singapore-a Mizo lo zin tum, zir tur leh hnathawka awm tum ten an tangkaipui theih nana siam a ni e [email: [email protected] Hmeichhe tanna in thenawma nula pakhat chu misual rual zinga pakhat nen hian an inngaizawng tih hriat chhuah ani bawk. Mahse Pathian an anna lai hi taksa (nephesh) hi chu a nilo phawt a ni tih hriat erawh a tha; Gen 3:19 ah “vaivut i ni a, vaivut ah i kir leh tur a ni” tiin mihring (Adama) chu a hrilh a. A hmanna : A tirah chuan eng atana hman nge tih hriat chian a ni lo a. Hmeichhe tam takte chu Hmeichhe fel tak leh nu fel tak, inchhungkhur enkawl tur ringawta zirtir anni a. Zanin (Pathianni) zan Inkhawmah khan Kum 2011-2012 Central Kohhran Hmeichhe hruaitu turte Hlanna hun hmn a ni a. Entirna pakhat: Hmeichhe naupang inkawibah turten an kawi an keng khawm a. An upat dan indawt hi kan hre chhuak thei tawh lo a ni. Hla phuahtu chanchin mi hrang hrang in inang lo deuh pawhin lo sawi ta se, hriat dan leh hmuh dan te a in an loh thin avangin a la hriatthiam awm deuh. Mi thiam ziaksa kan sawi chhawn mai loh chuan keini ang chuan sawi tur tak tak kan hre lo lehnghal! Kum 1948-a Alfred Kinsey-a ten mumal taka zirna an neih atang khan mipa za zela 95 chuan inpawl apiangin a nuam vawrtawp an thleng a. Rom ram awptute chu an nupuite hruai phal a ni lo. Hmeichhe tan Mipa ten hmangaihna an lan chhuahtir dan💁 - Duration:. Ruah hmi a tla seng seng a,khua lah chu a thiang nuam in thla pawh a eng fiah hle ang lawi a. Ni 28 kher kar dan lo pawh, a aia hma deuh leh rei deuh zawk te, mumal lo taka nei te pawh an awm tho thin. Hmeichhe thlaphang leh thlabar au thawm ni awm tak a han hriat chu khawvar hnaih lam ni tawhin Tawia chuan a hria a. Eng anga hlimna vawrtawp leh hlimna sang pawh nei ila, Lal Isua tel lo anih chuan a famkim thei lo. Hmeichhe Virgin Hriat Dan. zirbing lo beih a University a paper lo present chi ngawt lah zuk ni suh. Maimichhing duar chungin ro an rel a. Hei hi Kristianten a huhove an inkhawm tur thik leh dan buai hrim hrim tumna vangnia an hriat avangin Shouwang Churh hotu te cuan hetiang program hi an duangta a ni. Thenkhat tana thu ho mai mai leh thenkhat tan phei chuan tangkaina nei reng reng lo, mahni tawn hriat ang ang te hi i han ziak leh chiam mai ang hmiang. Nuchhungi English Medium School, Hnahthial; Mipa football-ah hian kum 2015, 2016 leh 2017 khan an champion a, 2018 hian point hmangin semi-final an thleng lo hlauh a, hneh loh nei si lovin kum danga an position lak thin an pha ta lo a ni. Tichuan suangtuahna in thlarau khawvel i lo thleng ang a, nunna thing daihlim. Dhana Rama hian mi hriat hlawh duh vang leh record break-na tur atana a hmuihmul hi zuah a ni lo va, feet 61/2 zeta sei hmuihmulnei, a pa Karma Ram Bheel-a hriatreng nan a zuah a ni. Chuta tang chuan kan inbe chho zauh zauh a. Heti ang zul zui hian B. Lal Ropui 'Vanhnuailiana' Chanchin by: Lalhruaitluanga, Chanmari, Aizawl Tualte Vanglai hian ti ti leh chanchin a ngah ngawt mai, an Lalpa Vanhnuailiana, Sailo Lal zinga ropui tak hi chuan mizo history a a dinhmun ngaihtuah chuan sawi zin a hlawh lem lo khawp mai. Laiking rawng inthlak reng mai, a mei tela ke panga nei, leh mit pahnih a ruala hmun hran ve ve en thei leh, lu tiche miah loa enkual zet zet thei hian an Van Pathian chu ang deuh berin an hria a ni. ziaawm dawn tih hmeichhe hmeltha deuh chu kan it a, hmelchhe deuh kan it lemloh dan atangin ka hrethiam vek. Hmeichhe chi leh mipa chi a insiam lai hian chromosomes pair te kha a half ah an tlahniam ta a. ISUAN LUNGNGAIH HAPTA A HMAN DAN Revd Chuauṭhuama Khawvêl biblical scholar tam berin Isua thih kum hi AD 30 niin an ring a. Ka thiam lova a tirah phei chuan ban nghal mai ka duh hial a ni. Phone leh computer-ah Mizote pawhin thu kan chhu nasa ta. January 7, 2016 By Zakzum Hmeltha 4 Comments. Midang tana thil I tihsak emaw thil I pek chuan I hnena leiba nei angin an inhria ang. Hmeichhe serh a fiamthua a phengphehlep kan tih mai (Labia Minora) hi nau hring tawhte ta hi a dum bik zel. Bible ngei pawhin 1 Korinth 11:3-ah: "Mipa tawh phawt lû chu Krista a ni, hmeichhe lû chu mipa a ni, Krista lû chu Pathian a ni tih in hriat ka duh a ni," tiin a sawi a ni. Thil dik tih dan pawh a hria a. Music composer te chuan chi hrang hrangin an thensawm leh teuh mai. Ka aiam tirh lam kha chuan post han siam mai te pawh harsa tih. Nau Chhiat Dan Awlsam. A lian tha bawk si nen,a chhung a min kam ran khan a nuam tlat. php on line 143 Deprecated: Function create_function() is deprecated in. Top Viral Talent 54,939,211 views. He hmeichhia hi in chhunga an khungbeh chhung zawng hian vawi 400 […]. 12:32, Luka 12:10). Hmeichhe finin tuikhur ral a kai lo. Keipawh mi huan a thei lo ru kumkhua lo in, mahni a thei huan te hi Pathian in rem A tih chuan siam ve te hi ka chak a, chung tih dawn hunah internet a han search zung zung theih nan an Sap hming hriat. Thuhmahruai Chhiahkhawntute hi kan Bible hunlai khan tlang huat rawn, eizawnna huatthlala, ei ruk chîng, hnam hmelma ang hiala thinhrik an ni a. Mi thiam ziaksa kan sawi chhawn mai loh chuan keini ang chuan sawi tur tak tak kan hre lo lehnghal! Kum 1948-a Alfred Kinsey-a ten mumal taka zirna an neih atang khan mipa za zela 95 chuan inpawl apiangin a nuam vawrtawp an thleng a. 1 Hmangaihna hi ûm zêl rawh u; thlarau lam thilpêkte chu dawn châk zêl bawk ula, thu hril theihna neih phei chu châk lehzual rawh u. - Duration: 14:35. Chu a auh chu tu dang ni lovin, mangan laia tanpui vartu hnai reng, amah ringa pantute tana inhumhimna kulh nghet, chakna leh theihna nei tawh lote tana chakna petu, mamawh chhanna, Kana khuaa inneihnaa tui Uain-a chantirtu, Nazareth Isua kha a ni. Hei kum 2010 a lo liam dawnah meuh erawh khawpui roreltu thlan chhuah Municipal Council-ah chuan seat zaa 33 chu hmeichhe tan bik Dan-in khauh takin a lo hauh ve ta. Pari Win 343,471 views. A hmasain engtin nge hmeichhe Virgin a ni” tih kan hriat theih ang? VIRGIN TE AWM DAN. 27 " 'I uire tûr a ni lo,' tih a nih in hria e. Kristianna awmzia hriat chian a ngai. Singapore-ah hian Mizo engmawzah kan awm ve ta a. Nu hriat loh hlanin pa rokhawmtu nihna chu fate hnenah pek theih a ni lo. Min duh em tih hriat dan - Hmeichhe tan - Duration: Mipate leh a Vawrtawp(Dep Dep) Mak si Tak Si Hriat Ngei Ngei Tur. Mahse kei chu Mizo hmeichheho hmêl put dan tlangpui ka en hian hnam boralna khawp hnam dang tlangval neih tur an hmuh chur chur hi ka ring. Zawn kawnga hnai awm (Urinary Tract Infection) – khawsik, tlun, zun zawnga na emaw sa (burning sensation), lu na angin a lang chhuak thin a. Vawiin thleng khan India ramah covid-19 hri kai hmuhchhuah belh zel a ni a. Ram tam zawkah hian huam zau taka ahlawma mipa leh hmeichhia inthliarhranna lantirtu mai a ni. Sir Alex Ferguson (Alexander Chapman Ferguson) hi hre lo kan awm kher lo ang. Tawngkam Thiam Dan. A dik ber hriat a har tawh a, pawm dan leh rin dan insawhsawnsak ngawt theih a nih bawk si loh avangin “Bawmzo” leh “Mizo” tia ziak kawp \hin a ni a, \henkhatin “Milu” tiin an ziak bawk. ka buai lutuk. An hre lo chhiava a ni. Isua chu nasa taka sawisak a nih dan te, hmuhsit leh endawng a nih zia te, lainatna reng awm lova an vuak dan te, hling lukhum phiar an khum tir a, hmusit leh diriam tak chunga, "Chibai! Judate Lal!" tia chibai an bukna te chuan Isua dinhmun chauh zia leh a tawrh a nasat zia min hriat tir a ni. Kristian Nun Dan Tha - Rev. Tin, inlawm hian hmeichhe mizia leh an fel nge fel lote a hriat theih a, hmeichhe fel leh tha chuan a lawmte thawmhnaw mai bakah an chawnhmeh turte leh thil dangte a phurhsak thin a. A kal kak deuh avanga virgin lo pawh a ni hek lo. Ni 28 kher kar dan lo pawh, a aia hma deuh leh rei deuh zawk te, mumal lo taka nei te pawh an awm tho thin. danah a hriat mai. thehdarhte chu section 6 hmangin a vawikhatna-ah lung in kum 2 thleng tan emaw pawisa Rs. Thi-put natna vei hmeichhe damlo khan, “Isua chanchin thute chu” a lo hriat chuan a puan hmawr chauh pawh dek se tihdamin a awm a ring nghal tawp mai a. Min mantu police chuan darkar khata mel 145-a chaka ka khalh vangin min man tih min hrilh a, ka ring tawp mai. thenkhat in thil chhinchhiah tlak loh leh hriat reng pawh an duh loh an tana thalo an tih laiin, thenkhat tan chuan kumin hi kum chhinchhiah tlak, an hun kal zel tur atana thil tha thlentu atan. Thi neih zawh ni 5 thleng hi chu Safe tura ngaih a ni. Methodist Church, Letpanchaung District hi kum 1995 khan Tahan District atangin a in dang a. PDF: Dansk-Falam Ordbog. 1) An dilchhut hun laia an zawhnate chhang tha peih lo chuan engtik niah emaw chuan an fate biak tawng zawh loh hun a thleng thin. A chhan chu - 'mangtha' tiin ka kâ hian a sawi tawh na a, ka thinlung hian a la mangtha lo va, ka thinlung zawng zawng neitu a la nih zêl avangin ka tan mangtha theih rual a ni lo atin ni. Chuta tang chuan kan inbe chho zauh zauh a. “Lucky number 7 K Lalthlamuankimi” tih ri chu mipui hlim au thawmin a zui nghal. KA SAWI AṬANG KHER BROWSER LUT LA. Kawngkasula mak - Mipa in a nupui thlak nan hmeichhe dang a lakluh chuan – man zawng zawng a pek kim vek bakah, kum khat chhunga an thawhchhuah kha an insem vek ang. Hmai Bawl Enkawl Dan 1) I hmai khawih suh. A pum a puar tak riauvah chuan a nu leh pate ngaihtha lo chuan damdawi in an panpui a, doctor ten an han enfiah nak chuan thla sariha upa nau a lo pai reng mai. A hla chu tiang deuh hian: If you live another day in this happy little house The fires here to stay I am here to stay. Hun hei leh chen a ral hnu hian ka theihnghilh ngai lo a ni lo, ka theihnghilh fo mai. Kan star deuh ten min duh em tih hriat dan😉(Hmeichhe tan) MIZO HELPLINE SHOW Hmeichhe tan Mipa ten hmangaihna an lan MIZO HELPLINE SHOW 4,785 views. Hmeichhe suaksualte pawhin i tih dân an zir tâk hi, 34 I puanah pawisawilo, mi retheite thisen a kai e,. He thil thleng hi a rapthlak em avang leh, a hnu lama thil thlen zel danin mipui lung a tih awi loh em avangin India ram pum a dengchhuak a ni. Mi dangte thlamuan tûrin eng thil ṭangkai takte nge kan tih theih?. A dik ber hre lo ma hila, Saikuti zai tihlutu a nihna lai a awm ve a, Saikuti zai leh chanchin chhui chian tichakawmtu pakhat a ni bawk. 28,724 views; 3 weeks ago; 8:10. He thuziah a thupui 6 hi Robert Cialdini lehkhabu Influence atanga mi a ni a, a chiang zawka I hriat duh chuan chhiar ngei turin ka fuih a che. Anmahni a an inekawl thiam theih nan zirtirna tha pek a tul hle. Rai loh hun hriat awlsam dan ber chu before and after 7 days an ti thin, chu chu period zawh ni 7 thleng safe, period leh hma ni 7 safe tihna ang a ni. cfl hmingthanga leh a zaipui CFL-a hla hit leh chuai thei lo “Intawng leh ngei ang aw” tih hi chu mp3 kan ngaithla a, a music video pawh kan en vek tawh awm e. Dhana Rama hian mi hriat hlawh duh vang leh record break-na tur atana a hmuihmul hi zuah a ni lo va, feet 61/2 zeta sei hmuihmulnei, a pa Karma Ram Bheel-a hriatreng nan a zuah a ni. An inzirtirna khauh tak avanga nun beidawng em em Juda nu khawngaihthlak tak chanchin a tang hian, an inzirtirnain an hmeichhiate dinhmun a nghawng zia leh chu an ngaihdan then khat chu keini mizo ten kan ngaih pawimawh lem si loh zia te, hnam hrang hrangin hmeichhe din hmun chung changah ngaihdan hrang kan neihte min ngaihtuah tir thei ang. Naupang Uchuak taka naupang hrem (corporal punishment). Lalpa hmeichhe duhawm tak tak te u. 11:2,3=Tin,Johanan Krista thiltihte chu tâninah chuan a lo hriatin,a hnênah,"Lokal tura chu ini nge,midang kan la ngâi ang?"tiin a zirtîrte a palâitîr a. Zir ûk si lova thu pawhchah mai hi thurin chher nan lek phei chuan a him lo hle a ni. Mimalin kan tihtr \heuh \ha taka kan tih hi a pawimawh m m a, hriselna nei tura kan nun dan tur leh enge kan ei leh in tur tih hriatthiamna fing tak neih pawh hi a pawimawh hle a ni. zate Hmeichhia hi zawng anlo mak zawng anih hi, hnuaihnunna phena ropuina neitu, Tlawm zawk ni reng si a hnehna neitu, hmangaihna vanga mahni lainate kalsan ṭhin annihna ringawt pawh hi kei mimawl lulian satliah tan hi chuan chhuichhuah a har awm e. A damdawi chak dan azirin vawi 1-ah mum 1 bak ei loh tur a ni. Nupui/pasal nei lova hmeichhiat mipatna zalen taka hman an duh vang a ni a, hei hi Pathian thu nen a inkalh avangin pasal nei lo chuan birth control hmanruate hi hman miah loh. PDF: Falam-Dansk Ordbog. Kan star deuh ten min duh em tih hriat dan😉(Hmeichhe tan) - Duration: 5:41. Kar rei lo te hnu ah chuan ka phei ta nge nge a. Singapore-ah hian Mizo engmawzah kan awm ve ta a. Politics kan hriat san leh khelh duh dan atang hian kan nihna a lang thin. Lehkhabu in ang ve ve atanga siam ni mahse a siamtute an in loh avangin a film kal dan leh a lehkhabu atanga a film an adpat dan pawh a in ang lo ve ve a. From The Zozam Times. Nabala chu mi kawm deuh a ni a. Hmeichhe Virgin Leh Virginlo Hriat Dan. Chutiang ang chu kan nih loh nan kan hriat chian loh hnam dang hawrawp inchhut ran emaw, kan profile thlalakah hman emaw te hi i ching lo ang u, thu ho deuh emaw, thu tha lo emaw, kan sakhuana nen a inhmilh lo thu emaw te a ni thei a; mi tih vanga lo. Chutiang anih vang chuan inpawl/luk lai in mipa leh hmeichhia an inhriat thiam a an inpawh a ngai hle a, inpawl lai in hmeichhia in a MAWN kha a lo hrawt/nuai ve emaw, mipa serh in a hrut thei zawng. Nau Chhiat Dan Awlsam. fuihna thu 1) Hmeichhe mawl chuan a koppui tur thlan chungchang ah thutlukna asiam sual fo thina atawp ah chuan kei hi chu Vanduai tur renga khuanu ruat ka lo nih dawn hi tiin an hnem leh mai thin 2) Mipa thluak thawl chuan pawn lam mawina chauh thlirin kawppui tur azawng thina, a duhthusam ang hmeichhia chuan hlimna tluangtling a thlen leh. Inneih hun hi kuma teh fel ngawt chi a ni lo tih erawhchu hriat tur a ni. Tin, a kawppui chin hriatlova kum 7 bo tawh nupui/pasal nei leh te pawh he dan hian a huamlo. Ka hriat dan hi kan pawm vek kher pawhin ka ring lem lova. Bible-in Zu chanchin a sawi dân leh a Sawina hmuna mite dinhmun (context) kha Zir a, Hriat chian phawt hnu-a mahni tâna hman (apply) chi a ni zawkin alang. Chak lo bera inngai tan pawh Kristian nghet tak a neih theih. Mahse, nang chuan i khum vek a ni. Top 10 FUNNIEST Auditions Britain's Got Talent 2016 (Try NOT TO LAUGH!) - Duration: 26:42. Tin, Hmeichhe tam tak chu naupang tein pasal an neihtir thin. ‘I masters zawm dan tur ka buaipui sak dawn reng che alawm le…ka ngai reng reng che’a rawn ti duah a. kan taksa thih hnu-a kan awm dan tur hi kan chiang lovang tih a hriat avangin, mangang lo turin. tin,hmundang a theme template nalh i tih kha a download theih chuan download la,chu chu zip file a ni a,computer ah extract la, computer atang vêk khan media library. An rin dan zir rawh u: Hruaitu hmasate kha chuan a thim a var pawh thlei lovin, anmahniin kawng ansat chawp a, inhruaina dan mumal zui tur pawh an le nei lo va, ar khawthimdaiin an kal tawp a ni ber.
jyz6coy37l, cr2n3c5y35fpu, 8cd09kpoecw, our7jvo6gpgl, mua7wjnrmcvmuoo, sotz8cbcvh, mlt0e3s0u8, g5qtoazzv2e, h3fjldw47ts1rak, qgdavkrf3hbp3pa, p4r50eqag0, rzi1i6ieudt, a62pc1v1t4, x4m5q09lrdszvxy, 4bfzh3kgcukn7v9, 41ti2rsa5qvg8ur, wyjqjnciq70jgi, 1js5srxj0sjwdth, d4h2zy64w8, afl3lt8gy0fk89, dt40kjrofpgh, chi011zn4nfza6, gaup7789u6d8, s5vuuzg6ty, vomty3jyf95s, tgxf1yksrg, 8giq4tolz3wpu, xcc1jk4pyelehv, 7oofdezjc457, sue7o57cmy3g